צוות המהנדסים

יעקב שפר - שותף במשרד, מהנדס

תואר ראשון ושני בהנדסה אזרחית ב Politecnico di Milano בשנת 1978.
תואר שני בשימור אורבני ב Boston University בשנת 1986 – התמחות בשימור מבנים עתיקים והיסטוריים ותכנון אורבני.
הקים משרד פרטי בשנת 2006 לאחר שפרש מתפקיד מנהל מינהל שימור ברשות העתיקות.

"אני מאוד אוהב להסתובב באתרים, ללמוד את המצב ההנדסי של המבנים ולבצע מחקר שטח טרום תכנון ואחר כך במשרד לשבת ולנתח את הממצאים מהשטח ולהציע פתרונות הנדסיים ייחודיים ולעיתים אף לא קונבנציונאליים בהתאם לאילוצי השטח ומגבלות השימור."

"אחד הפרויקטים המעניינים והמורכבים שעבדתי עליהם היה פרויקט קמרונות הנמל בגן לאומי קיסריה, התמודדנו עם אתגרים הנדסיים מורכבים כולל שחזור קמרונות, בניית אגדים מעץ וקירוי השטח בתקרת לוח"דים. הפתרון שבוצע שילב את כל עקרונות התכנון והשימור המקובלים בעולם."

מאיר רונן - שותף במשרד, מהנדס

תואר ראשון בהנדסה אזרחית עם התמחות בשימור מבנים ב Università di Genova באיטליה.

"אני מאוד אוהב לראות מבנים חסרי שימוש במצב הנדסי קשה ומסוכן שבמסגרת התכנון ההנדסי-שימורי שאנו יוצרים הם הופכים למבנים שמישים, יציבים ושימושיים לדורות הבאים."

"הגשר העות'מני בבאר שבע היה פרויקט מאד מאתגר שעבדתי עליו, הגשר עמד מעל 50 שנה קטוע לאחר התמוטטות של שני קמרונות חבית במרכזו, במהלך פיתוח פארק ב"ש הייתה דרישה לשחזר ולקשר בין שתי גדות הנח"ל למעבר קהל. משרדנו תכנן את השחזור של קמרונות האבן בבניה מסורתית עם התקנת מדרך "מרחף" מעל הגשר למעבר של משתמשי הפארק."

רפאל איטליה - מהנדס

תואר ראשון ושני בהנדסה אזרחית ב Università la sapienza di Roma
ניסיון של 12 שנה תכנון חיזוק מבנים לרעידות אדמה ברומא.

"אני אוהב במיוחד לבנות מודלים של מבני אבן, לנתח את קשיחותם ולחקור כיצד שינויים בקשיחות משפיעים על זרימת העומסים, במטרה לתכנן מערכות חיזוק מתאימות."

"מבנה האו"ם בארמון הנציב בירושלים היה פרויקט מאד מאתגר שעבדתי עליו, השתמשנו במספר טכניקות חיזוק חדשות הכוללים שימוש בחומרים קלים וחזקים המתאימים לשימוש במבני אבן ועומדים בקריטריונים של עקרונות השימור המקובלים בעולם. ביצענו גם חיזוק לקרקע בבסיס המבנה בשיתוף עם פרופסור קלאודיו מודנה מאיטליה."

אהרון לוי - מהנדס

תואר ראשון בהנדסה אזרחית במכללה האקדמית להנדסה – SCE.
תואר שני בהנדסת שימור מבנים ומונומנטים ב University of Minho בצפון פורטוגל.

"העבודה בשימור מבנים עתיקים מאוד מאתגרת – בניגוד להנדסה רגילה שבה מתכננים מבנה ואז בונים אותו לפי התכנית, בתחום שלנו אנחנו עובדים בדיוק להיפך – קיים מבנה שאנחנו נדרשים ללמוד אותו – וסך כל המידע שנאסף מוביל אותנו לפתרון הנדסי נכון. זה דומה לעבודת בלשות המתקדמת שלב אחרי שלב, ומשלבת התבוננות מרחוק, בדיקות באתר וניתוח תוצאות. התהליך הזה מרתק אותי כל פעם מחדש."

"במשך העבודה שלי במשרד נחשפתי לפרויקטים רבים מהם למדתי המון, כמו הסקר על הכפר ליפתא שהוא בעצם תלכיד מבנים גדול, או המבצר בגן לאומי מגדל צדק שבו אנחנו מטפלים בכל שלב בחלק אחר. פרויקטים מורכבים כאלה מכילים המון אתגרים שמרחיבים את הידע שלנו על מבנים עתיקים ואתרי מורשת."

מוטי שמיס - מהנדס

הנדסאי בניין  במכללת אורט והמכללה למנהל

"אני מאוד אוהב לצאת לשטח, לבצע סקר הנדסי על מבנה היסטורי או עתיק שאינו ראוי לשימוש, ואחר כך לחזור למשרד לבצע תכנון הנדסי שימורי שמחזיר את המבנה למצב בריא ושמיש."

"במספר מבנים בהם השתתפתי כמו במתחם הסקוטי ביפו נדרשתי לבצע חישובים לפרטי חיזוק לא שגרתיים. חישובים אלה נעשו באופן מדויק ולימדו אותי המון על אופן ההתנהגות של מבני אבן."

יהונתן פלדמן - מהנדס

תואר ראשון בהנדסה אזרחית באונ' אריאל.

"אני מאוד נהנה להתמודד עם הצורך במציאת פתרונות הנדסיים מורכבים לאור אילוצים של שימור או המצב הקיים בשטח."

"מבנה מאתגר שעבדתי עליו היה תכנון בית השוטר בקמפוס בצלאל בירושלים, התמודדתי עם בעיות רבות בתחום השימור, מבנה קטן שמכיל אתגרים רבים."